Frostsikre rør

Helårsvann til hytta

Nordmenn reiser på hytta for å komme nært natur, men samtidig ønsker vi luksus ved å ha innlagt vann- og avløpssystemer. Pipelife sine frostsikre rør gir deg denne muligheten, uten store naturinngrep og til minimale kostnader.

ISOTERMRØR

Isotermrør for vann- og trykkavløp leveres i lengder fra 100 m og opp til 400 m på kveil. Rørene består av et PE100 SDR11 PN 16 (c=1,25) innerrør og et korrugert HDPE ytterrør med et isolerende luftlag imellom. Stillestående luft mellom rørene gjør isoleringen meget god og kuldereflekterende aluminiumsfolie fordeler varmen av frostsikringen rundt røret og gjør at varmen ikke forsvinner ut i bakken. 

Stikkledninger

Isotermrør for vann med frostsikring som stikkledning leveres med totrinns bryter og en frostsikringseffekt på 8 w/m og 18 w/m. Røret tåler frost og det benyttes tinetrinn på 18 w/m ved tining av et rør som er frosset (tinetid ca. 30 minutter). Driftstrinn benyttes i sterke kuldeperioder eller sammen med termostat og har føler i bakken som regulerer varmetilførselen fra frostsikringen.

Isotermrør for trykkavløp skal ikke fryse og det anbefales at pumpeleverandørenes driftsinstrukser følges.

Isotermrør med PUR isolasjon benyttes på selvfalledninger avløp der det er naturlig fall på ledningen. Isoleringen tar vare på egenvarmen i avløpsvannet og ekstra energitilførsel er ikke nødvendig.

Felles- og hovedledninger

Isotermrør for vann- og trykkavløp på fellesledninger kan leveres med komplette styringssystemer som reduserer energiforbruket opp til 70 %. Dette gjør at bruken av Isotermrør for dette formålet er det absolutt mest gunstigste alternativet når vi snakker grunne frostsikre VA-løsninger. Energibehovet på fellesledninger vil kunne variere ut ifra bruken av ulik omfyllingsmasser og eventuelt andre forhold som påvirker varmetap på rørene.

Tester utført over tre år viser et energibehov på 3-5 w/m på felles- og hovedledninger og vann- og trykkavløp.

Isoterm energistyringer leveres med PT 100 følere og skal installeres av autoriserte installatører.

Isovarmrør for vann- og avløp leveres med PUR isolering og eventuell frostsikring. Komplette systemer leveres på lik linje som uisolerte VA-rør og deler. Leveringslengder 6 og 12 m i PE100 PN16 SDR11 (c=1,25) og PN10 SDR17 (c=1,25) med eller uten frostsikring. PVC trykkrør PN12,5 SDR21 for vann leveres i 6 m lengder, det samme med PP selvfalledninger.

Preisolerte avløpsrør og deler leveres som standard uten ekstra frostsikring.

Vi leverer flere fleksible plastrørsystemer med tilhørende delesortiment for forskjellige formål

Isoterm

Isoterm T2000

Isotermrør med selvbegrensende varmekabel for vann leveres i dimensjoner 20/45, 32/60, 40/70, 50/90 og 63/125 mm på kveil.

Isotermrør T2000 benyttes på korte vannledninger 1-15 m samt på provisoriske anlegg som ofte ligger på bakken.

SONY DSC

Isoterm T75, T300, T600

Isotermrør med Ohmsk varmekabel for vann leveres med grått ytterrør i dimensjoner 32/60, 40/70, 50/90, 63/125, 75/125 og 90/175 mm på kveil.

Fleksibiliteten bidrar til at rørene kan legges naturlig i terrenget, benytte utsparinger eller naturlige rørgater i berg/fjellområder. Rørene legges i grunne grøfter og skal tildekkes!

Isoterm

Termorør

Termorør – våre fleksible rør med PE PN16 trykkrør, korrugert ytterrør og integrert frostsikring i faste lengder på 15 m, 25 m, 45 m og 70 m som er ferdig koblet med støpsel for provisoriske anlegg, som f.eks. omlegging av vannledninger, brakkerigger, etc.

Isoterm

Isolex

Isolex – vårt komplette fleksible rørsystem med PEX PN10 trykkrør, korrugert ytterrør og integrert frostsikring som kan benyttes for varmt og kaldt tappevann til hus og hytte.

Maks. tillat vanntemperatur er +65 °C.

Isoterm Varmepumperør

Isoterm Varmepumperør – vårt fleksibelt PE-skum kondensisolert PE PN10 trykkrør med korrugert ytterrør som benyttes for installasjon mellom borehull og varmepumpe i teknisk rom.

Leveres som 40 m, 100 m eller 200 m kveil.

SONY DSC

MX Rørsystem

MX Rørsystem – vårt komplette preisolerte fleksible rørsystem med korrugert ytterrør.  Systemet består av Radiflex, Saniflex, Kombiflex-4 og Arctiflex.


Nyheter og Referanser


Kontakt oss

Har du hendvendelser eller spørsmål til oss? Ta kontakt med oss her.

Get in Touch

Andre produkter og løsninger

SONY DSC

Isovarm

PVC trykkrør gul hette vanndråper

PVC trykkrør

PE trykkrør

VA prosjekt i Oslo

Overvannshåndtering

Katalog

Her finner du måldata, illustrasjoner og artikkelnummer.

Produktkatalog