Zero pellets loss – forhindre uønsket plast i naturen

16. juli 2021 | 2 min lesetid

Som en del av plastindustrien, må Pipelife forhindre at plastpellets forurenser miljøet.

Pipelife er en del av det verdensomspennende prosjektet Operation Clean Sweep, der målet er at råstoffet vårt ikke skal komme på avveie – «Zero pellets loss». Plastråvarer skal ikke komme ut i naturen fra vår industrielle aktivitet. Plastavfall i form av blant annet pellets, pulver og spon, kan oppstå i mange sammenhenger, og vi skal samle opp alt.

Filter i alle sluk

Pipelife har tatt flere grep for å sikre at produksjonsprosessene ikke forurenser lokale miljøer. Arbeidet med å forhindre forurensninger skjer i mange steg. Det har for eksempel blitt installert filtre i slukene, slik at plast ikke kommer på avveie. Så langt har 85 % av produksjonsstedene i konsernet installert slike filtre. 

Industrielle støvsugersystemer

Pellets, pulver og spon kan bli sølt ut på fabrikken, men effektive støvsugersystemer inne og ute samler enkelt opp avfall. I tillegg sørger Pipelife for at alle ansatte kan rutinene for dette, og har nok kunnskap for å forhindre utslipp av avfallet. 

Ingen kapping av rør utendørs ved dårlig vær

Produksjonen på Stathelle, hvor PE-rør ekstruderes, ligger ved sjøen. Noen ganger må rørene kappes og sveises utendørs. For å forhindre at plastpartikler blåser ut i havet, stopper produksjonsteamet alle utendørs kappe- og sveiseprosesser ved dårlig vær. Det er installert en vindmåler som forteller oss om det er for mye vind.

Zero pellets loss Norge video

Pipelife-videoer: En film er verdt 1000 bilder

How We Prevent Plastics from Escaping into Nature | Pipelife
To stop the loss of plastic into the environment, Plastics Europe, a European association of plastics manufacturers, created the Zero Pellet Loss initiative.

Katalog

Her finner du måldata, illustrasjoner og artikkelnummer.

Produktkatalog