Choose your region
Kontakt · Languages: NO | EN
Menu

Pressemelding

Pipelife Norge skal produsere verdens største plastrør

(Surnadal/Stathelle, 26. april 2011)

Pipelife Norge har besluttet å investere i sin fabrikk på Stathelle i Telemark for å produsere verdens største polyetylen trykkrør. Rørene vil ha en diameter på 2,5 meter og vil kunne produseres i lengder på opptil 600 meter. Som illustrasjon vil et slikt rør på 600 meter romme vann nok til å fylle over 18.000 badekar.

-Vår rørteknologi er blant verdens fremste. Pipelife var først ute med polyetylen trykkrør med diameter på 2 meter i 2004, og noen konkurrenter fulgte etter. Vi ser et attraktivt marked for rør med 2,5 meters diameter, noe vi nå vil være alene om å kunne levere, sier Kjell J. Larsen, adm. dir. i Pipelife Norge AS.

Pipelife Norge investerer noen ti-talls millioner kroner for at Stathelle-fabrikken skal kunne bli verdens første leverandør av rør med slike dimensjoner. Verdens største polyetylen trykkrør vil særlig være aktuelle for forskjellige typer kraftverk, som bruker sjøvann til nedkjøling, samt til avsaltningsanlegg for sjøvann.

Fordi polyetylen er et svært fleksibelt og sterkt materiale fraktes rørene fra fabrikken på Stathelle hengende etter slepebåter. Rørenes fleksibilitet gjør at de kan bevege seg med bølgene. Pipelife leverer rør til prosjekter over hele verden, fra Brasil i sørvest til Indonesia i sørøst, dog med hovedvekt på Europa og Middelhavslandene. Pipelifes eksport nærmer seg 150 millioner kroner årlig. Selskapet forventer i tillegg omsetningsvekst i hjemmemarkedet.

For mer informasjon, kontakt administrerende direktør Kjell J. Larsen i Pipelife Norge AS.

Telefon: 915 52 505, e-post:

kjell.larsen@pipelife.no eller eksportsjef Trygve Blomster Telefon: 913 69 593, e-post: trygve.blomster@pipelife.no