Choose your region
Kontakt · Languages: NO | EN
Menu

Personvernerklæring

Beskyttelse av personvern og personopplysningene dine er viktig for oss og noe vi vier oppmerksomhet i alle våre forretningsforbindelser. Vi respekterer konfidensialiteten til personopplysninger dine og opptrer alltid i samsvar med bestemmelser i gjeldende personvernlov og som beskrevet i personvernerklæringen vår.

1. Omfanget av personvernerklæringen

Personvernerklæringen skal informere om hvordan Pipelife Norge AS (Pipelife) behandler personopplysninger og informasjon om brukere av våre nettsider, applikasjoner eller nettjenester, samt hvordan disse samles inn, evalueres og senere behandles, videreføres til tredjeparter eller behandles på annen måte.

Denne personvernerklæringen gjelder for Pipelife Norge AS. Den gjelder ikke for Internett-tjenester fra andre selskaper i Wienerberger-konsernet eller for elektroniske tjenester som drives av tredjepart.

2. Innsamling av informasjon

2.1. Data registrert av bruker

Som regel er det ikke nødvendig med personopplysninger ved bruk av våre elektroniske tjenester. Dersom personopplysninger (navn, postadresse eller e-postadresse) samles innenfor rammen av våre nettbaserte tjenester, gjøres dette, så langt det er mulig, på frivillig basis. Hvis du for eksempel ønsker å motta nyhetsbrev fra oss, har vi behov for å lagre e-postadressen din samt informasjon som tillater oss å verifisere at du er eieren av e-postadressen som er oppgitt.

2.2. Automatisk innsamlede data

Av hensyn til datasikkerhet og med formål om å optimalisere brukervennlighet, samler vi også inn andre data i forbindelse med bruk av våre nettjenester. For eksempel lagrer nettleseren informasjon om operativsystemet, domenenavnet til nettstedet du besøkte før du besøkte nettsiden vår, antall besøk og gjennomsnittlig tid brukt på nettsiden, samt områdene du har besøkt på siden vår.

Automatisk innsamlede data står ikke i samband med data fra andre kilder. Imidlertid forbeholder vi oss retten til å verifisere slike opplysninger dersom vi blir gjort oppmerksom på konkrete indikasjoner av ulovlig bruk.

2.3. Cookies og web beacons

Våre nettbaserte tjenester bruker såkalte browser cookies (informasjonskapsler) og web beacons. Cookies forårsaker ingen skade på datamaskiner. Det er små filer med konfigurasjonsinnstillinger som hjelper oss å gjøre de nettbaserte tjenestene våre mer brukervennlig, mer effektive og sikrere. Dessuten benyttes cookies til å implementere visse brukerfunksjoner.

Våre nettjenester benytter oftest "session cookies", som automatisk slettes når nettleseren lukkes. Av og til benyttes også «persistent cookies», som forblir på enheten til de utløper eller slettes manuelt. Sistnevnte gjør at vi kan gjenkjenne nettleseren din ved neste besøk. For detaljer om «tredjeparts cookies», det vil si informasjonskapsler fra tredjepart, som Google Inc., henviser vi til tredjepartens personvernregler.

Du kan endre nettleser- eller personverninnstillingene på de mobile enhetene dine slik at du blir varslet når en informasjonskapsel sendes til enheten. Dermed kan du fra gang til gang bestemme om du tillater informasjonskapsler. Du kan også velge å deaktivere godkjenning av informasjonskapsler, enten i enkelttilfeller eller som standard, og du kan aktivere automatisk sletting av kopier hver gang du lukker nettleseren. Du bør imidlertid være oppmerksom på at enkelte funksjoner ved våre nettjenester ikke nødvendigvis vil være fullt tilgjengelig hvis du deaktiverer informasjonskapsler.

Vi benytter web-beacons, også kalt websignal/sidekoder, til å analysere effektiviteten av nettsiden og nyhetsbrevet vårt. For eksempel kan nyhetsbrev og HTML-e-poster inneholde web beacons som fastslår om e-poster eller lenker i e-poster er åpnet. Slik informasjon er nyttig for å forbedre vår e-posttjeneste og tilpasse innholdet etter brukerens behov. Når du sletter en e-post slettes også tilhørende web-beacons. Vanlige tekstmeldinger inneholder ikke web-beacons.

2.4. Webanalyser

For å ivareta vår kontinuerlige optimalisering av funksjonalitet og brukervennlighet benytter enkelte av våre nettbaserte tjenester webanalysetjenester og sosiale plug-ins som står oppført nedenfor.

På oppdrag fra eieren av denne nettsiden bruker Google informasjonen til å analysere bruken av nettsiden, utarbeide rapporter om aktivitetene på nettsiden, og tilby nettsideeieren øvrige tjenester knyttet til bruken av nettsiden og Internett. Google vil ikke sammenstille IP-adressen Google Analytics innhenter via nettleseren din med andre opplysninger. Du kan deaktivere lagringen av informasjonskapsler i innstillingene til nettleseren din. Vi gjør oppmerksom på at dette kan føre til begrensninger i funksjonene på nettsiden. Du kan også forhindre at informasjon om din bruk av nettsiden (inkl. IP-adresse) som samles inn gjennom informasjonskapsler, overføres til og behandles av Google ved å laste ned og installere en plug-in på følgende lenke: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Google Analytics: Google Analytics of Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA, bruker informasjonskapsler, såkalte "cookies". Dette er tekstfiler som lagres på datamaskinen din som og som gjør det mulig å analysere din bruk av nettsiden. Som regel overføres og lagres data om brukeratferd som er samlet inn ved bruk av informasjonskapselen til en Google-server i USA. Dersom funksjonen for IP-anonymisering er aktivert i nettsiden, og du befinner deg i et EU eller EØS-land, vil Google trunkere IP-adressen din før den overføres. I unntakstilfeller vil hele IP-adressen overføres til en av Googles servere i USA og trunkeres der. På oppdrag fra eieren av denne nettsiden bruker Google informasjonen til å analysere bruken av nettsiden, utarbeide rapporter om aktivitetene på nettsiden, og tilby nettsideeieren øvrige tjenester basert på bruken av nettsiden og Internett. Google vil ikke sammenstille IP-adressen Google Analytics innhenter via nettleseren din med andre opplysninger Google har tilgang til. Du kan deaktivere lagring av informasjonskapsler i innstillingene til nettleseren. Vi gjør oppmerksom på at dette kan medføre begrensning i funksjonene til nettjenestene våre. Videre kan du forhindre innsamling av data generert av informasjonskapsler og Googles bruk av disse ved å laste ned og installere nettleserplug-in tilgjengelig på: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=no. For detaljerte opplysninger om bruksbetingelser og personvernregler vennligst se: www.google.com/analytics/terms/gb.html/ eller https://www.google.com/policies/

Facebook Plug-ins ("Dele knapp"): Du kan gjenkjenne Plug-ins fra Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA på Facebook-logoen eller "dele/share knappen". For en oversikt over Facebook plug-ins, vennligst klikk her: http://developers.facebook.com/docs/plugins/.
Når du benytter nettsiden vår, oppretter plug-ins en direkte forbindelse mellom nettleseren din og Facebook-serveren. Dermed er Facebook informert om at du har brukt nettsiden vår med brukerkontoen din. Vi ønsker å påpeke at vi som leverandør av elektroniske tjenester ikke får noen kunnskap om innholdet i data som sendes og brukes av Facebook. For ytterligere informasjon, vennligst se Facebooks personvernpolicy på https://www.facebook.com/policy.php. Dersom du ikke vil tillate Facebook å knytte bruken av nettsiden vår med brukerkontoen din på Facebook, vennligst logg av Facebook-kontoen din.

Xing: Hver gang du åpner en av våre nettjenester som bruker funksjoner fra Xing network of XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Germany, etableres en forbindelse til Xing-serverne. Så langt vi vet, lagres ikke personopplysninger. Xing lagrer verken IP-adresser eller evaluerer brukeratferd. For ytterligere informasjon, vennligst se Xings personvernregler på: https://www.xing.com/app/share?op=data_protection.

YouTube: YouTube drives av Google, dvs. av YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. Når du benytter en av våre nettjenester med en YouTube plug-in, etableres en forbindelse og informasjon om nettjenestene du bruker kommuniseres til YouTube-serveren. Så lenge du er pålogget YouTube-kontoen din, tillater du at YouTube knytter nettleseraktiviteten din direkte opp mot din personlige profil. Du kan forhindre dette ved å logge av YouTube-kontoen. Dersom du ønsker mer informasjon om YouTubes bruk av personopplysninger kan du se YouTubes personvernpolicy på: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Twitter: Twitter-tjenester leveres av Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA. Når du bruker Twitter og "re-tweet" funksjonen, vil nettjenester du benytter knyttes til Twitter-kontoen din og kommuniseres til andre brukere. Samtidig vil data bli overført til Twitter. Vi ønsker å påpeke at vi som leverandør av nettjenester ikke blir gjort oppmerksom på innholdet av data som sendes til og brukes av Twitter. For ytterligere informasjon vennligst se Twitters personvernerklæring på http://twitter.com/privacy. Du kan endre personverninnstillingene på Twitter-kontoen din her: http://twitter.com/account/settings.

LinkedIn: LinkedIn leveres av LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Hver gang du åpner nettjenestene våre som inneholder LinekdIn-funksjoner, etableres en forbindelse med LinkedIn-servere. LinkedIn er informert om at di bruker våre nettjenester med IP-adressen din. Når du velger å "anbefale" via LinkedIn-knappen når du er logget inn på din LinkedIn-bruker, kan bruk av våre nettsider bli assosiert med deg og brukerkontoen din. Vi ønsker å påpeke at vi som leverandør av nettjenester ikke blir gjort oppmerksom på innholdet i dataene som sendes og brukes av LinkedIn. For ytterligere informasjon, vennligst se LinkedIns personvernpolicy: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Hotjar: For en forbedret brukeropplevelse bruker noen av våre nettjenester Hotjar-programvare (http://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 Bisazza Street, Sliema SLM 1640, Malta, Europe). Hotjar muliggjør måling og evaluering av brukeraktivitet (musebevegelser, klikk, rullehøyde). Til dette formålet plasserer Hotjar informasjonskapsler på brukerens enhet og kan lagre brukerdata for eksempel nettleserinformasjon, operativsystem, tid brukt på internett, etc. For detaljer om databehandling av Hotjar, se https://www.hotjar.com/privacy.

Siteimprove: Siteimprove Analytics, en webanalyseservice av Siteimprove A/S (Sankt Annæ Plads 28, 1250 Copenhagen, Denmark), bruker cookies, dvs. tekstfiler som lagres på datamaskinen og analyserer bruk av nettjenester. Informasjon om bruk av våre nettjenester (inkludert brukerens krypterte IP-adresse) samlet inn via informasjonskapsler, sendes til en Siteimprove-server i Danmark og lagres der. Siteimprove bruker slik informasjon for å evaluere bruken av onlinetjenester og kompilere rapporter. Informasjon overføres ikke til tredjepart. Siteimprove lagrer og behandler de samlede dataene i samsvar med tyske databeskyttelsesregler. Brukeren kan forhindre installasjon av informasjonskapsler ved å velge riktig innstilling i nettleseren. Dersom informasjonskapsler skrus av kan funksjonene til de elektroniske tjenestene bli utilgjengelige for brukeren. For ytterligere informasjon, se Siteimproves personvernregler på: https://siteimprove.com/legal/privacy-policy/

3. Behandling av personopplysninger

Som prinsipp behandles personopplysninger oppgitt av deg utelukkende til det oppgitte formålet. Dette inkluderer spesielt:

  • Levering, forbedring og support av våre nettjenester: Dette inkluderer dataanalyser, identifisering av brukeratferd samt beregning av kalkulasjoner og statistikk om brukertilgangsmønstre.
  • Markedsføring: Personopplysningene dine vil kun brukes til markedsføring som spørreundersøkelser, lotterier eller andre reklamekampanjer, hvis du har gitt samtykke til slik bruk. I disse tilfeller blir data lagret i tre år, med mindre lenger lagring er lovlig av andre grunner. Samtykket du har gitt oss til å benytte personopplysningene dine til markedsføringsformål kan når som helst trekkes tilbake. For detaljer, se punkt 5.
  • Utsendelse av nyhetsbrev: Dersom du fyller ut et skjema for å melde deg på nyhetsbrev, bruker vi dataene du har oppgitt for å verifisere at du er eier av den oppgitte e-postadressen og at du ønsker å motta nyhetsbrevet, for å kompilere en e-postliste og for å analysere hvordan du bruker nyhetsbrevet vårt. I dette tilfellet vil personopplysningene dine lagres for en periode på inntil tre år etter oppsigelse av nyhetsbrevet, med mindre lenger lagring er lovlig av andre grunner. Personopplysningene dine vil kun brukes til overnevnte formål dersom du har gitt samtykke til dette.
  • Bestilling av rapporter eller annet informasjonsmateriale: Hvis du bestiller rapporter eller annet informasjonsmateriale fra oss, brukes personopplysningene du har oppgitt utelukkende til behandling av bestillingen din. Opplysningene lagres maksimalt i tre år. For å gjennomføre bestillinger kan vi benytte tjenester fra tredjepart. I så fall overfører vi dataene dine utelukkende for å kunne gjennomføre bestillingen. Vi bruker personopplysningene dine til ytterligere formål kun i de tilfeller du har gitt oss samtykke.
  • Bruk av kontaktskjema: Hvis du bruker kontaktskjema for henvendelser, brukes informasjonen du har oppgitt i kontaktskjemaet, inkludert kontaktinformasjon, til å behandle forespørselen og lagre opplysningene til senere bruk i tilfelle oppfølging. Dersom det er nødvendig overfører vi personopplysningene dine til andre Wienerberger-selskaper eller tredjeparter for å kunne behandle forespørselen din (se punkt 4). Personopplysningene lagres i løpet av behandlingsperioden og en maksimumsperiode på tre år etter endt behandling, med mindre lenger lagring er lovlig tillatt av andre grunner.
  • Jobbutveksling: Rekrutteringsapplikasjoner inneholder personopplysninger (for eksempel curriculum vitae, kontaktinformasjon, etc.). Vi behandler personopplysningene i Wienerberger-konsernet for å avgjøre hvorvidt vi ønsker å tilby søkeren en stilling, eller for å svare på søknaden. Vi beholder dataene i inntil tre år etter siste kontakt for mulig vurdering på et senere tidspunkt.
  • Utarbeidelse og administrasjon av kontrakter: For å behandle innkommende ordrer bruker vi tjenester fra tredjepart som vi overfører dataene til, utelukkende for å utføre bestillingen. I forbindelse med slike transaksjoner kan du bli kontaktet i forbindelse med kundetilfredshetsundersøkelser eller for markedsundersøkelsesformål. Hvis du ber oss om å ikke bruke personopplysningene dine for videre kontakt respekterer vi det.
  • Beskyttelse av rettigheter og eiendom: Hvis vi har grunnlag for å tro at rettighetene og eiendommen til Pipelife Norge, våre leverandører og kunder eller tredjeparter har blitt eller kan bli svekket, kan vi bruke og overføre dine personopplysninger for å beskytte disse rettigheter og/eller eiendommer. For øvrig forbeholder vi oss retten til å utlevere dine personopplysninger, forutsatt at slik tilgjengeliggjøring er påkrevd ved lov eller av fagmyndigheter, for å verne om rettssikkerheten i henhold til prosedyren som står beskrevet på våre nettsider, samt beskytte de ovennevnte rettigheter.
  • Rensing og konsolidering av data: Fra tid til annen kan dine oppgitte personopplysninger dobbeltsjekkes mot eller konsolideres med (i) data fra våre eksisterende registre (online og offline), (ii) data vi har overtatt fra en juridisk forgjenger eller (iii) data fra andre kilder.

4. Overføring og formidling av personopplysninger

Avhengig av hvilken interaksjon du har bedt om (for eksempel anrop som skal returneres, bestillingsforespørsel, forespørsel om varer/tjenester, informasjon, etc.), kan personopplysninger overføres til tredjeparter som er involvert i ordreutførelse (for eksempel postordrefirmaer, banker, etc.) eller andre selskaper i Wienerberger-konsernet. Vi kan også være pålagt å utlevere personopplysninger for å møte juridiske krav eller å håndtere rettigheter og avtaler.

  • Overføring av data til tredjepart: For gjennomførelse av bestemte bestillinger og for levering av visse tjenester, jobber vi med eksterne leverandører (for eksempel videresendingstjenester). Slike tilbydere har lov til å overføre og bruke data som er samlet inn og behandlet av oss, for intet annet formål enn gjennomføring av bestillinger plassert av Pipelife.
  • Bruk av data innenfor konsernet: Pipelife er en del av Wienerberger Group, et internasjonalt konsern med transnasjonale operasjonsprosesser, strukturer og tekniske systemer. Vi kan behandle personopplysningene dine i Wienerberger-konsernet og, om nødvendig, overføre dem til våre nettsteder i andre land for de formålene som er angitt under punkt 3 og i samsvar med denne personvernerklæringen. Retningslinjer og prosedyrer for databeskyttelse er utformet på en slik måte at det sikres for samme nivå av databeskyttelse i alle land vi opererer i. For en komplett liste over selskapene i konsernet, vennligst se: https://www.wienerberger.com/contact eller https://www.wienerberger.com/the-company/company-sites.
  • Overholdelse av lover og lignende forpliktelser: Vi overfører personopplysningene dine for å (i) håndheve eller overholde en lov, en forskrift, en ordre utstedt av en offentlig myndighet eller obligatoriske tiltak, (ii) oppdage og forhindre sikkerhetstrusler, bedrageri eller andre ondsinnede aktiviteter, (iii) beskytte og/eller håndheve rettighetene og eiendommen til Pipelife eller tredjeparter, og (iv) beskytte rettighetene og personvernet til våre ansatte og tredjepersoner.

5. Rett til informasjon og innsyn, tilbakekalling, retting og sletting av personopplysninger

Som registrert har du rett til innsyn i hvilke opplysninger vi lagrer og behandler om deg, du kan be om å få informasjon om dette skriftlig. Videre har du i forbindelse med behandling av personopplysningene dine rett til rettelse, sletting og begrensning av behandling, samt retten til å sende inn en klage til Datatilsynet. Ved forespørsler om dette, eller eventuelle andre spørsmål, vennligst benytt kontaktinformasjon angitt under punkt 7.

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, kan du kansellere abonnementet ditt ved å klikke på "opt-out" eller avregistreringslenken i nyhetsbrevet. Hvis du ønsker å trekke samtykket til lagring eller bruk av personopplysningene dine, kan du selvsagt også sende oss en e-post til adressen angitt under punkt 7.

6. Datasikkerhet

Pipelife benytter en rekke av datasikkerhetstiltak for å beskytte konfidensialiteten og integriteten til personopplysningene dine. Vi ønsker imidlertid å gjøre oppmerksom på at sikkerhetsbrudd i dataoverføringer via internett (for eksempel kommunikasjon via e.post) kan oppstå, og at fullstendig beskyttelse mot tilgang fra uønskede tredjeparter ikke er mulig.

7. Kontakt

For spørsmål relatert til denne personvernserklæringen eller behandling av personopplysninger, vennligst kontakt:

Pipelife Norge AS

Hamnesvegen 97,
NO - 6650 Surnadal

+47 71 65 88 00
firmapost@pipelife.com

 

pipelife_flags